Veelgestelde vragen

Vóór het bouwen

Helaas, de set is al gereserveerd door iemand anders. Bij Brickmonster kan je sets ruim op voorhand reserveren. Heb je een specifieke set op het oog, boek hem dan via de website. Dat kan zelfs tot 2 jaar op voorhand. Dit kan eenvoudig door in de maandkalender van de set te scrollen. Lukt het je niet via de site, stuur ons dan een mailtje en dan regelen wij het voor jou.

Je kan in één oogopslag zien welke sets er de komende periode beschikbaar zijn via deze pagina.

Als je de set reserveert, sturen we je zo snel mogelijk een mailtje om te zien of vandaag nog kan afgehaald worden. Heel vaak is dat nog mogelijk maar niet altijd. Hou je mailbox dus goed in de gaten. Geef je je gsm-nummer op bij reservatie, dan sturen we je sowieso ook een sms als je de dag zelf boekt.

Dit hangt af van de grootte van de set. Op de site vind je bij elke set een inschatting van de bouwtijd. Dit hangt natuurlijk af van hoezeer je vertrouwd bent met Lego bouwen en de complexiteit van de set. Grosso modo rekenen we 3 à 4 uur bouwtijd per 1000 LEGO-blokjes.

Over de leeftijdsindicatie van LEGO is veel discussie. Heel vaak is de aanduiding 18+ eerder commercieel te noemen (volwassen LEGO-bouwers kopen liever sets die aangeduid staan als 18+). Onze dochter van 8 heeft ondertussen al verschillende van deze sets grotendeels alleen gebouwd. Als je kinderen een beetje behendig zijn met LEGO en de instructies goed kunnen volgen, dan komen veel sets in aanmerking. Hou er rekening mee dat je wel af en toe eens een oogje in het zeil moet houden en af en toe eens zal moeten helpen met zoeken 🙂 Twijfel je? Stuur ons dan een mailtje en dan geven we eerlijk aan of de beoogde set haalbaar is voor die leeftijd.

Tijdens het bouwen

De meeste stukjes zijn makkelijk te vervangen. Laat ons gewoon weten welk stukje verloren is gegaan. We hebben een grote voorraad-reserve stukjes klaarstaan en vullen de set direct aan. Dit doen we nagenoeg altijd kostenloos (tenzij het een moeilijk te vervangen en duur onderdeel is zoals een zeldzame minifig).

We doen ons uiterste best om de sets volledig te houden. Er zit in de meeste sets ook een zakje met reserve-stukjes. Kijk zeker eerst daar eens in. Sommige stukjes kunnen zich goed verstoppen en komen pas later uit. Daarom raden we aan om gewoon verder te bouwen. Meestal is dat geen probleem voor de constructie. Als je echt niet verder kan mag je ons altijd een mailtje sturen, we hebben hier een grote reserve aan LEGO stukjes en met wat geluk kunnen we het stukje naar je opsturen.

Als de set aansluitend door niemand anders werd gereserveerd, dan is dat geen probleem. Zelfs als je geen volledige week kan verlengen  op de site (door een andere reservatie) regelen we wel een oplossing. Stuur ons gewoon een mailtje en dan zien we wat er mogelijk is. We streven altijd naar de best mogelijke oplossing voor onze bouwers 🙂

Na het bouwen

We reinigen regelmatig onze sets tussen verhuren door. Hoe we onze LEGO schoonmaken en wassen kan je hier lezen.

Wij rekenen grosso modo 1 à 1,5 uur per 1000 LEGO stukjes. Als je met 2 kan afbreken halveert de tijd 🙂 Er zitten trouwens ook altijd 2 brick separators bij de set.

Varia

Wij hebben altijd een aantal (grotere) sets op het oog. Je mag ons altijd contacteren met de vraag of we geïnteresseerd zijn. Sets met minder dan 1000 stukjes kopen we nooit aan. Heb je gewoon losse LEGO te koop, dan bekijken we om welke stukjes het gaat. Reken op zo’n 10 à 12€ per kg willekeurige losse LEGO.

Af en toe vernieuwen wij ons gamma en dan worden verhuurde sets eerst volledig nageteld en dan voor verkoop aangeboden aan een zeer sterke prijs. Wil je hier graag van op de hoogte worden gehouden, stuur ons dan een mailtje. Wij verkopen zelf geen gloednieuwe LEGO sets.

Winkelwagen